Blog

Wat hebben Satanisten eigenlijk tegen feminisme?

Kort gezegd, niks. Het is gewoon een ideologie net als elke andere. Maar ook al hebben we niks tegen die ideologie an sich, hebben we wel flinke ideologische meningsverschillen. Waar feministen zeggen dat ze voor gelijkheid zijn, is als je dieper graaft het verhaal toch heel anders. Een Satanist heeft een heel ander beeld over vrouwen dan de standaard politiek-correcte sociaal-Marxistische feminist.

Laten we eerst het volgende uit de weg helpen:

Mannen en vrouwen zijn niet gelijk.

Ik zie de feministen al meteen schuimbekken. Even doorlezen, want het is niet wat het lijkt. Biologisch en mentaal zijn mannen en vrouwen namelijk niet gelijk. Niet beter, niet slechter, niet ondergeschikt of bovengeschikt, maar gewoon niet gelijk, als in niet hetzelfde. Mannen doen dingen anders dan vrouwen. Vrouwen denken anders dan mannen. Dat is geen opvoeding, dat is natuur. Mannen en vrouwen hebben allebei verschillende kwaliteiten, en ook de daarbij horende zwakke plekken. Dat betekent niet dat we in rechten/plichten verschil zien in de geslachten, wat dat betreft is dat iets wat voor alle mensen hetzelfde moet zijn.

Satanisme stelt dat je gebruik moet maken van je kwaliteiten. Als je als vrouw zijnde een verleidelijk lichaam hebt, gebruik die dan in je voordeel. Ben je ongelofelijk slim, dan hoef ik je niet uit te leggen wat de voordelen van intelligentie zijn. Mannen hebben vaak wat meer fysieke kracht dan vrouwen, en dat heeft ook weer voordelen (maar ook nadelen). Wat dat betreft is alles proberen gelijk te trekken nogal een raar concept. Een Satanist vind stratificatie goed. Water zoekt zijn eigen niveau. Focus op je kwaliteiten en vooral, doe waar je je goed bij voelt. Als een vrouw liever zich met zorg of kinderen bezighoud, heeft het weinig zin om die dame de directie in te schoppen vanwege een ‘gelijkheidsquota’, of om dezelfde persoon te dwingen in een 40-urige werkweek. Dat voorgaande geld trouwens net zo goed voor een man, mochten zijn interesses daar liggen.

Laten we dingen vooral meritocratisch houden en niet te veel mensen tot gelijkheid te dwingen. Daar krijg je alleen maar een hoop ongelukkige mensen van.

Een nieuw begin

Vroeger stond hier een bijna lege pagina met een klein tekstje over wat Satanisme is (ook in het Frans, aangezien het als je er krom tegenaan kijkt ook een Frans woord is). Maar ik heb besloten om hier maar weer eens wat meer inhoudelijks neer te zetten.

Sommige mensen zullen mij wel herkennen van vroeger, maar verder ga ik niet in op wie ik ben. Dus ga dat vooral niet aan mij vragen.

Als je vragen hebt, schroom niet om het contactformulier op deze website in te vullen.